tiistai 27. lokakuuta 2015

Srijon- projektimatka

Viimeinen päivä Intiassa on kääntymässä iltaan. Ulkona on tullut pimeä sillä välin, kun pakkasimme laukkuja. Tänään ei enää jaksa lähteä illalla basaareihin kävelemään. Minulle - suomalaiselle "luonnon lapselle" tämä ihmisten, äänten, tuoksujen, liikenteen määrä alkaa nyt tässä. Johtunee myös siitä, että tietää kotiin lähdön olevan lähellä eikä aivojen tarvitse enää pinnistellä muistaakseen esim. blogi- ym tunnus- ja salasanoja.

Työnämme on ollut käydä läpi ennakkotehtävien ja videoiden kautta tämän hetkistä tilannetta työtoiminnassa sekä sopia, miten koululla työstetään nyt sovittuja asioita. Tavoitteeksi tuli lisätä opiskelijoiden osallisuutta työtehtäviensä päättämiseen ja valintojen tekemiseen. Opiskelijat eivät ole tehneet itsearvionteja työtehtävistä ja työpäivästään. Myöskään täällä Delhin AFAssa opiskelijat eivät arvioi omaa osaamistaan ja työtään, mikä vähän kummastutti. Tutustuimme täällä siis Intian johtavaan autismiosaamiskeskukseen AFAaan (Action for Autism). Siellä kaikki toiminta perustuu TEACCH iin.

Opettajien ja ryhmässä toimivien ohjaajien sekä opiskelijan itsensä tekemä taitojen arviointi valmentavalta puolelta siirryttäessä oli meidän kaikkien mielestä tärkeää. Arvioinnin tulokset käydään läpi opiskelijan kanssa ja tavoitteet asetetaan yhdessä. Annoimme Tapanin kanssa esimerkki- arviointilomakkeita. SWACissa opettajat työstävät, testaavat ja tekevät sopivat lomakkeet. Ehdotimme, että opiskelijat tekisivät itselleen Portfolion. SWACissa ollaan menty hurjasti eteenpäin. Työtoiminnan opiskelijar liikkuvat itsenäisesti tilasta toiseen ja työtaidot ovat hyvät.
Ja sen tulevan työ- toimintakeskuksen nimeksi tulee Prerona= Inspiraatio! Uskomme, että se toteutuu.
Voimme hyvillä mielin lähteä syömään illallista. Vaikka muut aistit ovat koetuksella, maku ei. Ruoka on taivaallista. Ehkä saan tänne lisättyä kuvia, kun palaamme kotiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti