maanantai 26. lokakuuta 2015

Srijon- projektimatka

Matkamme suuntautui Bangladeshin sijasta Intiaan turvallisuussyistä. Bangladeshissa on tällä hetkellä ulkomaalaisilla varovaiset oltavat, joten ulkoministeriön ym. asiantuntijoiden ohjeesta matkustimme New Delhiin. Projektimatka supistui 8 päivään Intiassa.

Srijon- projekti keskittyy aikuisten autismin kirjon henkilöiden työtoiminnan kehittämiseen SWACn (Social Wellfare of Autistic Children) koululla Dhakassa. Projektin yhtenä tehtävänä on konsultoida työ- ja toimintakeskuksen suunnittelussa. SWAC in lähivuosien tavoitteena on rakentaa työ- ja toimintakeskus Dhakan kaupungin liepeillä olevalle puolen hehtaarin tontille työ- ja toimintakeskus. Siellä olisi asumisvalmennusta ja pieni ryhmäkoti aikuisille autismin kirjon henkilöille. Suomalainen arkkitehti Johannes Jutila kävi syyskuussa 2015 Bangladeshissa katsomassa tonttia ja kuuntelemassa koulun johtokunnan ajatuksia itse rakennuksesta ja keskukseen suunnitellusta toiminnasta.

Meidän matkallamme SWACin työtoimintapuolen 1 opettaja ja projektin bangladeshilainen päällikkö Md Mofijul Islam tulivat New Delhiin. Keskuspuiston puolelta projektia päälliköi Marja- Helinä Nuutinen ja asiantuntijoina Tapani Nurmi Esperistä, Tiina Alkio Kpaolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti