perjantai 22. huhtikuuta 2016

SOTE Viroon, Mobility for all


Aika: 3.-15.4.2016
Osallistujat: Satu Hemming, Ulla Ruuskanen sekä kaksi lähihoitajaopiskelijaa. Mukana myös lähihoitajaopettaja ja kolme opiskelijaa Kiipulan ammattiopistosta.
Kohde: Rapla, Viro

Majoituksemme Krantsi Körts ("Hurtan Taverna")


Matkan tarkoituksena oli lähihoitajaopiskelijoiden kuntoutumisen tukemisen työssäoppimisen jakso vanhusten hoito- ja kuntoutuskodissa (Rapla Hooldekeskus).
Opiskelijat tutustuivat työssäoppimispaikan lisäksi kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien päivätoimintakeskukseen sekä alkoholistimiesten asuntolaan, mitkä ovat myös osa Hooldekeskuksen toimintaa. Työssäoppimispaikalla toimi myös "Kriisituba" turvataloperiaatteella. Lisäksi opiskelijat vierailivat Vana-Vigalan Tehnika- ja Teeninduskoolissa, mikä on Kiipulan ammattiopiston yhteistyökumppani.

Kuntouttavaa viriketoimintaaAmmatillista antia lähihoitajaopiskelijoille
Ruoanvalmistusta yhdessä
Opiskelijat pääsivät perehtymään monipuolisesti kuntouttavaan työotteeseen, kuntoutumisen edistämisen suunnitteluun sekä eri kuntoutusmenetelmiin Rapla Hooldekeskuksessa. Opiskelijat työskentelivät hoitotyön lisäksi kuntouttavan viriketoiminnan ohjaajina. Vuorovaikutus ja yhteistyö työyhteisöissä sujui hyvin ja opiskelijoiden ammatillinen identiteetti vahvistui selkeästi. Erityisen vaikutuksen opiskelijoihin teki asukkaiden kunnioittava kohtaaminen, monipuolinen viriketoiminta ja lämmin ilmapiiri. Kannattaa käydä lukemassa opiskelijoiden ajatuksia heidän blogistaan!

Kulttuurivierailut
Matkaa ennen toteutetussa kieli- ja kulttuurivalmennuksessa
opiskelijat etsivät tietoa Virosta. Kulttuurikohteiksi valikoituivat Tallinna ja siellä Bastionin tunnelit sekä Pärnu ja kylpylä Tervis. Tallinna oli mukavan, noin tunnin ajomatkan päässä Raplasta. Bastionin tunnelit osoittautuivat loistavaksi kohteeksi, koska opastetulla kierroksella tuli kyllä Viron historia tutuksi!
Pärnussa seuraamme liittyi Kiipulan kansainvälisyyskoordinaattori. Kaikki nauttivat olostaan kylpylässä hienoissa maisemissa, ja olimme kaikki kyllä rentoutushetken ansainneet. Opiskelijoille tuli hyvää harjoitusta myös sosiaalisissa taidoissa, kun piti sovittaa yhteen seitsemän henkilön toiveet.

Lifesaver


Satu ja MiaTukihenkilönä työssäoppimisen ohjauksessa
Vaihto toteutettiin yhteistyössä Kiipulan ammattiopiston kanssa, mistä mukana oli opettaja Mia Piiparinen. Pidimme kaikki rikkautena tätä kahden oppilaitoksen yhteistyötä. Opiskelijat saivat toisistaan vertais- ja reflektioapua, ja auttoi heitä perehtymään asioihin. Samoin myös me opettajat. Kaksi tukihenkilöä onkin ihan ehdoton juttu näillä matkoilla, ikinä kun ei voi tietää, mitä tulee vastaan (tosin tällä kertaa selvisimme muutamalla migreenillä, ummetuksella, koti-ikävällä ja pienimuotoisella finanssikriisillä)! Opiskelijoista oli myös mukavaa, että heillä oli mahdollisuus saada ohjausta kahdelta henkilöltä.

Yhdymme opiskelijoiden mielipiteeseen: "Suosittelemme tätä kokemusta kaikille, jotka ovat avoimia uusille kokemuksille ja ovat ryhmähenkisiä!"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti