maanantai 1. helmikuuta 2016

Mussels and truffels in Brussels; EfVET - osa 2

Raportoija: Liisa Metsola, kehitysjohtaja
Matkakohde: EfVETin ohjausryhmän kokous Brysselissä
Aika:  29. - 31.1.2016

Vuoden ensimmäinen ulkomaan työmatka on pulkassa. Viikonloppuna järjestettiin EfVETin vuoden ensimmäinen ohjausryhmän kokous ja käsiteltäviä asioita olikin agendalla ihan riittämiin aina EfvETin strategiasta, uusin nettisivuihin sekä lokakuussa Valenciassa järjestettävään konferensiin. Lisäksi henkilövaaleja sekä talousasioita.  Kokous venyi lauantaina kuuteen saakka illalla vaikka aloitimme jo klo 9 EfVETin toimistolla Rue du Arlonilla.  Yksityiskohtaisempaa tietoa kokouksesta saa tarvittaessa allekirjoittaneelta - tässsä blogissa kokouksen yksityiskohtainen referointi lienee kuitenkin tarpeetonta. 

Muutamia asioita kuitenkin:
EfVETin ohjausryhmän ja johtoryhmän jäsenet koostuvat eri maiden edustajista. Ohjausryhmään kuuluvat lisäkseni Hollannin, Italian, Portugalin, Espanjan, Unkarin, Englannin ja Kreikan edustajat.  Kaikki jäsenmaat ovat oikeutettuja lähettämään edustajansa ohjausryhmään. 
Johtoryhmässä taas on Suomen edustajan ja rahastonhoitajan Kainuun ammattiopiston rehtori Raimo Sivosen, lisäksi Englannin (EfVEtin presidentti), Kyproksen (varapresidentti), Liettuan (sihteeri) sekä Tanskan edustajat.  Kokous on joka kerta ollut varsinainen kulttuurin tuntemuksen oppitunti - tuollaisessa joukossa eri maiden erot jotenkin korostuvat - Pohjois-Euroopan maat ovat harkitsevisempia ja noudattavat paremmin kokouskuria kuin eteläisemmän Euroopan edustajat. 

Me suomalaiset kerroimme tietenkin ammatillisen koulutuksen reformista sekä tulevista säästötarpeista - samanlaisia uutisia oli muillakin. Trendinä on muodostaa entistä suurempia koulutuksen järjestäjiä. Digitalisaatio ei tuntunut nousevan esille yhtä vahvasti kuin meillä, vaikka yritin ehdottaa sitä ensi syksyn konferenssin teemaksi Valenciassa. 

Seuraavan kerran kokoonnutaan heinäkuun alussa - muille heinäkuu  ei  ole lomakuukausi, kuten meillä Suomessa....

Muita huomioita:
Ennen joulua Ranskassa tapahtuneet terrori-iskujen vaikutukset olivat selkeästi nähtävillä Brysselissä. Juna- ja metroasemilla oli raskaasti aseistettuja sotilaita valvomassa kansalaisten turvallisuutta. 

Perinteisesti säät eivät tälläkään kertaa suosineet vaan hotellista lainatulle sateenvarjolle oli jälleen käyttöä hotellista kokouspaikalle ja takaisin käveltäessä - lunta ei Brysselissä ollut toki lainkaan, mutta sitäkin harmaampaa ja vetisempää.  

Julkkisbongailu jatkui tälläkin lennolla - Rehnin Olli ja Urpilaisen Jutta (huom. miten tuttavallisesti heitä puhuttelen) olivat myös sunnuntai-iltana matkalla kotiin.  Olli ja minä business puolella (minä vahingossa - Olli luultavasti tarkoituksella) ja Jutta turistipuolella. (Viimeksi Ranskan lennolla oli Halosen Tarja) 👍

    Vaihtelu virkistää - toisena iltana italialaisessa ravintolassa, jossa hovimestari näytti olevan         nautintoaineiden alaisena - palvelu oli sen mukaista. Edessä Kreikan Panagiotis; sinipuseroinen EfVETin toimiston hoitaja Valentina; hänen vieressään Espnajan Santiago, Unkarin Tibor ja Raimo Suomesta. 
    Perinteinen ja "pakollinen" simpukka-annos La Vigne ravintolassa. (La Vigne - EfVETin porukan vakioravintola jo vuodesta... Itse olen kolmen kokouksen aikana ehtinyt ko.ravintolaan jo neljästi syömään.)


    Työkavereille suuren suosion saavuttaneita "mieskarkkeja". Tervetuloa maistamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti